ClassIC ULTRA 62K

Jedinstvena dvodnevna etapna trka u Srbiji. Dve etape 42 km + 20 km, po nestvarnoj prirodi, fantastičnim vidicima u prelepom prirodnom okruženju. Nova staza, novi izazovi, novo okruženje!
62km
Dužina trase
100
Takmičara
2103m
Visinska razlika
Katići -18-19. maj 2024. (subota-nedelja) Start u 09h
Prestižna dvodnevna trka
Nove staze, novi izazovi
Noćenje u školi na kraju prve etape
4 obroka za takmičare, dva ručka, večera i doručak
Druženje uz logorsku vatru
7 okrepnih stanica (5+2)
Obezbeđene svlačionice i toaleti
Bogat Startni paket + Ranac + dry fit majica + finišerska medalja
7.000 RSD
POPUNJENO!
Limit učesnika: 100

Start trke, Subota 18.05. 2024 u 09h

Jedinstvena dvodnevna etapna trka u Srbiji. Trka o kojoj se priča. Trku koju ljubomorno čuvaju za sebe oni koji su na njoj već učestvovali. Oni koji su već učetvovali su i naveći „krivci“ za njenu popularnost. Oni su bili, oni su doživeli sve ono što ova trka nosi sa sobom. Njeno treće izdanje biće obogaćeno novim stazama, novim izazovima, novim vidicima. Pogledi od kojih zastaje dah, netaknuta priroda, dobri putevi, izvori, šume, proplanci, trka sa prosečnom visinskom razlikom većom od 1.000 m n.v., 2 dana, obezbeđeno noćenje u Osnovnoj školi u Katićima, 4 obroka, 7 okrepnih stanica, logorska vatra, startni paket, finišerska medalja ... samo su deo onoga što ćete doživeti na trci i sigurno poneti lepe uspomene.

Start, noćenje i cilj trke je u Katićima.

Trka kreće iz sela Katići, na planini Mučanj, na nadmorskoj visini od 1010 mnv i ide nestvarnim predelima do obronaka planine Javor, preko Zečkog polja i vrha nestvarne planine Čemernice na 1.400 mnv i potom se penje na najviši vrh Mučnja na 1519 mnv, odakle se pruža sigurno jedan od najlepših pogleda u Srbiji, gde vas čeka velika okrepna stanica (znamo da odatle nećete žuriti ? ), nakon čega se spuštate ponovo u selo Katići, gde je i kraj prve etape. Nakon ručka, odmora i večere, logorske varte i noćenja u Osnovnoj školi gde je za svakog učesnika obezbeđen vojnički krevet sa posteljinom (jastuk, jastučnica, dva čaršava i ćebe), i jutarnjeg doručka ... startuje druga etapa u dužini od 20 km. Sjajna, takođe nova staza, prolazi duž planinskih venaca, nepreglednih šuma, staza prelazi preko verovatno najčistije rečice u Srbiji, Malog Rzava, pritoke najčistije reke u Srbiji – Rzav-u, čiji je izvor nedaleko odatle, i čiju hladnoću ćete sasvim sigurno osetiti... jer je morate preći ?. Put vas dalje vodi na vrh planine Kukutnjice, na čijem vas vrhu, sa značajnim istorijskim nasleđem ovoga kraja, i ponovo na neverovatnom i nestvarnom vidikovcu očekuje velika okrepna stanica. Nakon toga put vas ponovo vodi pašnjacima, šumama i livadama do cilja na Katićima.

Trka je izazovna, prava trail trka, većim delom izuzetno trčljiva jer vodi dobrim planinskim i seoskim putevima odakle se pružaju nestvarni pogledi.

U cilju vas pored finišerske medalje očekuje i zagrljaj i obrok ?. 

  • Limit je 100 učesnika
  • Limit trke je 8 sati prva etapa + 5 sati druga etapa


Trek - Prava etapa, možete prezeti OVDE

Trek - Druga etapa, možete preuzeti OVDE


Mapa - Prva etapa


Elevacija - Prva etapa


Mapa - Druga etapa


Elevacija - Druga etapa