IC Maraton 42K

Nova trka, nadogradnja prošogodišnje trke - Best Sellera od 23 km! Staza sada vodi od planine Mučanj, do planine Javor, najlepšim mogućim predelima Ivanjičkog kraja.
42km
Dužina trase
100
Takmičara
1389m
Visinska razlika
Katići - Subota - 18. maj 2024. Start u 09h
Pravi brdski maraton
Fantastični predeli, vidikovci, proplanci i livade
5 okrepnih stanica
Ručak i osevežnje na kraju trke
Obezbeđene svlačionice i toaleti
Bogat Startni paket + dry fit majica + finišerska medalja
5.000 RSD
POPUNJENO!
Limit učesnika: 100

Start trke, Subota 18.05.2024 u 09h

Dobra, odlična staza, baš izaovna za sve one koji bi želeli da se oprobaju na ovoj dužini. Sigurna, dobri seoski putevi, fantastični vidikovci, dosta ljuljanja gore-dole, ali i puno platoa od kojih zaista zastaje dah, odakle se pružaju pogledi na 3 strane sveta.

Start trke je u živopisnom selu Katići na nadmorskoj visini od 1010 mnv. Selo iz koga se pruža fantastičan pogled na Mučanj, ali isto tako i na gotovo čitavu stazu kojom ćete proći. Na startu su vam na raspolaganju svlačionice, toaleti, kao i prostor gde možete ostaviti svoje lične stvari.

 

Trka vodi Iz Katića, preko Bele Crkve do obronaka planine Javor, vrha nestvarne planine Čemernica i vrha planine Mučanj, dobrim seoskim putevima, na kojima ćete imati prilike da upoznate Ivanjički kraj, Ivanjička sela, domaćine ... na najlepši mogući način. Krug koji trasa zatvara, je deo većeg kruga od trke na 23 km, sa kojom se staza ukršta i poklapa na početku, prvih 9 km, i na kraju poslednjih 12 kilometara, gde vas očekuje zajednički uspon na Mučanj, na najlepši plato, vidikovac u Srbiji. Tu vas očekuje velika okrepna stanica, sa koje sigurno nećete žuriti da odete ? . Nakon toga očekuje vas dugačak spust u dužini od 6 km do samog cilja u Katićima, gde vas pored finišerske medalje, tradicionalnog toplog zagrljaja očekuje i topli obrok ?

Limit trke je 8 sati.


Trek trke možete preuzeti OVDE


Mapa


Elevacija