Ultra trail 66k

Tri planine, tri vrha,dva dana, jedna trka. Golija, Javor i Mučanj
66km
Dužina trase
120
Takmičara
1570m
Visinska razlika
Organizovan prevoz iz Ivanjice do starta i sa cilja
Noćenje na kraju prve etape
Obezbeđena 4 obroka, I dan ručak i večera, II dan doručak i ručak
Bogat Startni paket + Torba + dry fit majica + finišerska medalja
12 okrepnih stanica

Etapna dvodnevna trka 20.05. i 21.05 - jedinstvena u Srbiji, koja je u prošlom izdanju pobrala i najviše simpatija i pozitivnih komentara 😉, prelazi preko 3 najviša planinska vrha, na tri različite planine, GOLIJA – Jankov kamen 1833 mnv, Javor – Vasilijin vrh 1512 mnv i Mučanj – Jerinin grad 1534 mnv. Jedina etapna trka u Srbiji, koja traje dva dana, sa obezbedjenim noćenjem u Osnovnoj školi u selu Kovilju.

Start trke je sa najvišeg vrha Golije na 1833 mnv (obezbeđen je besplatni autobuski prevoz iz Ivanjice do Golije – 300 metara od starta trke), trči se dobrim putevima (seoskim, makadamom, veoma malim delom asfaltom) bez „tehničkih deonica“...dobra, „brza staza“ se sa vrha Golije, u prvoj etapi, gotovo konstantno se spušta u podnožije planine Javor, do mesta Kovilje koje se nalazi na 29 km od starta, na nadomrskoj visini 750 mnv . Negativna elevacija, od više od 1000 metara, fenomenalni predeli i vidici koje se prostiru na 3 strane sveta, pružaju nesvakidašnju priliku, da uživate u spetakularnim predelima. Nakon dolaska u Kovilje, nakon 29 km, gde je i kraj prve etape u OŠ u Kovilju, čekaju vas obezbeđeni kreveti, sa mokrim čvorom, tuš, dva topla obroka (ručak i večera), osveženje , druženje i uveče logorska vatra…. U neposrednoj blizini se i nalazi manastir Kovilje iz 13 veka koji možete posetiti.

Sutra ujutro u nedelju 21.05. je nakon doručka, start druge etape u dužini od 37 km, nešto malo zahtevnija etapa od prve, koja vodi preko planine Javor i njenog najvišeg vrha, Vasilijin vrh i spomenika čuvenom Majoru Iliću, zatim planine Mučanj i njenog najvišeg vrha na 1534 mnv, odakle se pruža, možda i najlepši pogled na Srbiji, pa sve do sela Katići, gde je i cilj ULTRE.

Idealna prilika za sve ULTRA-še ali i za one iskusnije za „dvodnevni trening“ na planinama na kojima se do sada retko trčalo, po predelima koje nisu imali prilike do sada da vide, na velikim nadmorskim visinama, sa fenomenalnom prirodom, ali isto tako idealno za sve one koji žele da uđu u magični svet ULTRA maratona.

Za sve učesnike ULTRE, obezbeđen je besplatan autobuski prevoz iz Ivanjice do starta trke na vrhu Golije, kao i sutradan povratak sa cilja u Katićima do Ivanjice. Obezbeđena su po 4 obroka , prevoz ličnih stvari iz Ivanjice do baze u Kovilju (lične higijene, preobuke...), kao i iz Kovilja do cilja trke na Katićima.

LIMIT:7 + 9 sati ( 7 sati prva etapa + 9 sati druga etapa ). Vremenski imiti za završetak trke su postavljeni tako da je staze moguće i prepešačiti u zadatom vremenu

Pravilinik trke

Mapa, konfiguracija terena i raspored okrepnih stanica

Please wait while the map data loads...