Ivanjica trail 23k

Ukoliko volite prelepe vidike, livade, proplanke, šumu...ovo je prava trka za vas
23km
Dužina trase
230
Takmičara
950m
Visinska razlika
Jedna od najlepših trail staza u Srbiji
Fantastični predeli, vidikovci, proplanci i livade
Staza koja nije tehnički zahtevna
5 okrepnih stanica
Obrok i osvežnje na kraju trke
Obezbeđene svlačionice
Bogat Startni paket + dry fit majica + finišerska medalja

21.05.2023. – Verujemo, jedna od lepših planinskih trka u Srbiji u dužini od 23 km, zbog predela, velike nadmorske visine, vidikovaca, šuma, livada, vrhova i nestavrnog pogleda na 3 strane sveta, koji se pruža gotovo svom dužinom staze.

Start trke je u živopisnom selu Katići na nadmorskoj visini od 1010 mnv. Selo iz koga se pruža fantastičan pogled na Mučanj, ali isto tako i na gotovo čitavu stazu kojom ćete proći. Na startu su vam na raspolaganju svlačionice, toaleti, kao i prostor gde možete ostaviti svoje lične stvari.

Stazu čine zemljani seoski putevi, makadam i malim delom asfalt. Tokom prvih 5 km, staza se lagano spušta do Bele Crkve, uz sjajan pogled koji oduzima dah. Nakon Bele Crkve i okrepne stanice, kreće prvi lagai uspon u trajanju od 3 km kojim izlazite na visoravan sa fantastičnim pogledom na Ivanjički kraj. Nakon 4 km, počinje i poslednji uspon u trajanju od 3,3 km (malo jači uspon je u trajanju od 1,4 km koji vas očekuje na ovom delu staze) na vrh Mučnja, odakle, kada stignete na njegov vrh shvatite svu lepotu Ivanjičkog kraja I zapadne Srbije. Spektakularan pogled odakle zastaje dah... Sa vrha Mučnja je konstantni lagani spust narednih 6 km dobrom stazom do cilja gde vas čeka obrok, osveženje i naravno medalja 😊. U tih 23 km imaćete jednistvenu priliku da upoznate ovaj deo Srbije na zaista jednistven način.

Zbog kvaliteta trke, kao I želje da vam budemo pravi domaćini, zbog želje da osetite tradicionalno Ivanjičko gostoprimstvo, broj učesnika na ovoj trci je ograničen na 180 učesnika.

Limit od 6 sati za završetak trke je i postavljen je tako da se staza može prepešačiti i uživati u svoj njenoj lepoti … koju ova trail staza zaista i zaslužuje.

Mapa, konfiguracija terena i raspored okrepnih stanica

Preuzmi mapu trke: Ivanjica Trail 23k

Please wait while the map data loads...